Magyar Növénynemesítők Egyesülete Association of Hungarian Plant Breeders
Elnyert pályázataink
TÁMOP4.2.3/08/1- Tudományos eredmények elismerése és disszeminációja
www.nfu.hu
 


TÁMOP-4.2.3-08/1-2008-0006

Projekt neve: A felsőoktatási szektorban jelenlévő MTA Mezőgazdasági Kutatóintézete új tudományos eredményeinek népszerűsítéseKedvezményezett neve: MTA Mezőgazdasági Kutatóintézet, Pannon Növény-Biotechnológiai Egyesület,
Magyar Növénynemesítők Egyesülete
Projektvezető: Dr. Árendás Tamás
Projektmenedzser: Gémesné dr. Juhász Anikó
Kedvezményezett elérhetősége: 06-22-569-500

MTA Mezőgazdasági Kutatóintézet összköltsége: 30 500 000 Ft
Pannon Növény-Biotechnológiai Egyesület összköltsége: 2 800 000 Ft
Magyar Növénynemesítők Egyesületének összköltsége: 1 500 000 Ft
A projekt összköltsége: 34 800 000 Ft

A projekt 29 232 000 Ft támogatást kap.


Közreműködő szervezet neve: Oktatási és Kulturális Minisztérium
Közreműködő szervezet elérhetősége: 06-1-473-7000
www.okm.gov.hu
www.okmt.hu


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.
 
Az MTA Mezőgazdasági Kutatóintézet, a Magyar Növénynemesítők Egyesületével és a Pannon Növény-Biotechnológiai Egyesülettel konzorciumot alkotva sikeresen pályázott.

A projekt célja:
A projektünk célja a konzorciumi tagok új tudományos eredményeinek népszerűsítése, mely révén növelni tudjuk az intézmény és az egyesületek társadalmi elismertségét, illetve az innovációs lehetőségek iránt érdeklődő vállalkozói partnerek számát. Ez utóbbi cél elérését segíti elő, hogy kutatóintézetünk tagja két a Közép-Dunántúli Régióban szerveződött klaszternek: a Zöld Klaszternek és a Bioenergetikai Klaszternek, illetve a Közép- Magyarországi Régióban szerveződött Térségfejlesztési és Bioenergetikai Klaszternek is.  E klaszterek révén máris kiterjedt vállalkozói és kutatóintézeti kapcsolatrendszer alakult ki.
A projektben kitűzött célokat tudományos, technológiai és innovációs ismeretterjesztő rendezvények, PhD hallgatói és tudományetikai fórumok, valamint nemzetközi konferenciák szervezésével, illetve az új tudományos eredményeket népszerűsítő kiadványok és filmek elkészítésével, honlapok fejlesztésével kívánjuk megvalósítani.
A kutatók tudományos munkájának széleskörű megismertetése a társadalommal és a piaci szereplőkkel nagymértékben hozzájárul a tudományos munka elismertségének fokozásához. A fiatalok számára a pályaválasztásban vonzóbbá teszi a bemutatott tudományos területeket.  A projekt keretében szervezendő szakmai bemutatók, fórumok, ismeretterjesztő rendezvények, konferenciák felhívják a figyelmét a hasznosítható új eljárások, termékek bevezetésének lehetőségére ezzel elősegítve a vállalkozások piacképességének erősödését. 
Projektünk hosszú távú célja egyrészt a szemléletváltás, elfogadtatni a gazdaság piaci szereplőivel, hogy a hosszú távú sikeres működésük alapja a K+F igénybevétele, másrészt a társadalom érdeklődésének felkeltése a tudomány és a tudományos eredmények iránt.
A honlap karbantartójának e-mail címe: admin (at) plantbreeders.hu